Wesela

Oferta organizacji Przyjęcia Weselnego w Hotelu *** i Restauracji Sezam Machowa.

Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie Hotelem *** Sezam w Machowej. Zawarcie Związku Małżeńskiego to niewątpliwie jeden z najważniejszych momentów w życiu, który wymaga właściwej oprawy. Dzięki 15-letniemu doświadczeniu, możemy zagwarantować, iż wybierając nasz lokal, Państwa Wesele zostanie zorganizowane na najwyższym, w pełni profesjonalnym poziomie. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą, w razie pytań nasz wykwalifikowany personel służy radą i pomocą.

Do Państwa dyspozycji oferujemy dwie Sale:

  • Dużą na parterze (mogącą pomieścić do 200 osób) wraz z oddzielną Salą Balową,
  • Mniejszą na I piętrze (mogącą pomieścić do 100 osób), zintegrowaną z przestrzenią taneczną.
Na miejscu przestronny parking oraz hotel z możliwością zakwaterowania do 100 osób.

Organizacja Wesela obejmuje:

  • przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą, a Gości lampką szampana,
  • uroczysty obiad (serwowany na półmiskach) z deserem,
  • 3 gorące kolacje w trakcie trwania Wesela,
  • płyta zimna bez ograniczeń,
  • napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń,
  • ciasta i ciasteczka na stołach oraz paczki na pożegnanie Gości,
  • owoce,
  • dekorację sali: czerwony dywan na wejście Nowożeńców, pokrowce na krzesła, serwety, żywe kwiaty na stołach, świece i inne akcenty kolorystyczne w wybranym przez Państwa kolorze, np. pod bukiet Panny Młodej,
  • profesjonalną obsługę kelnerską oraz porządkową przez cały czas trwania Wesela,
  • kącik zabaw oraz salę gier ze stołami do gry w billard, ping-pong i piłkarzyki,
  • apartament dla Nowożeńców gratis,
  • możliwość zakwaterowania Gości Weselnych w specjalnej cenie 70 zł / os. wraz ze śniadaniem,
  • dla Nowożeńców rabaty na zakupy w sklepach Sezam dla dzieci.


Koszt organizacji Przyjęcia Weselnego w Sali Dolnej to 200 zł / os. oraz 185 zł / os. w Sali Górnej. Dzieci do lat 8 – połowa ceny, dzieci do lat 3 – bezpłatnie.

Imprezy rozliczamy korzystnie dla Klientów, uwzględniając koszty oraz zwracając nieskonsumowane produkty.

Promocja na rok 2017 – 195 zł. / os. w Sali Dolnej, 175 zł. / os. w Sali Górnej.


Propozycje menu

Przedstawiamy propozycje Menu Weselnego z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom dania mogą być modyfikowane i dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Równocześnie informujemy o możliwości indywidualnego przygotowania posiłków dietetycznych (wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych oraz innych).

Przywitanie
Staropolskie przywitanie chlebem i solą Państwa Młodych,
Toast dla Gości – lampka wina musującego.
Przystawka
Indyk  w sosie Cumberland z brzoskwinką,
Łosoś na sałacie śródziemnomorskiej w sosie cytrynowym,
Mix sałat z suszonymi pomidorami, mozzarellą i parmezanem w sosie bazyliowym,
Carpaccio z łososia wędzonego.
Zupa
Staropolski rosół z makaronem,
Królewski bulion z kulkami mięsnymi,
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym,
Consomme pomidorowe z ravioli ze szpinakiem,
Zupa serowa z klopsikami.
Dania główne – serwowane na półmiskach (do wyboru 3-4 pozycje)
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i boczkiem,
Schab ze śliwką lub morelą,
Kotlet faszerowany pieczarką i serem,
Kotlet po australijsku (z boczkiem, pomidorem i cebulą),
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, suszonym pomidorem i mozzarellą,
Kotlet po szwajcarsku (z serem i szynką),
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i boczkiem,
Roladki drobiowe z brokułami i pieczarką,
Rolada z indyka,
Roladki wołowe zawijane z boczkiem, cebulą i ogórkiem.
Dodatki do Dania Głównego (do wyboru 1-2 pozycje)
Ziemniaki z masełkiem i koperkiem,
Frytki,
Kluski śląskie,
Kulki lub bezy ziemniaczane.
Surówki (do wyboru 3 pozycje)
Kapusta: biała, pekińska, zasmażana lub włoska duszona,
Seler z orzechami i rodzynkami,
Warzywa gotowane na parze z masełkiem,
Marchewka z chrzanem lub mandarynkami,
Mizeria,
Ćwikła.
Deser
Lody z owocami i musami,
Banany w karmelu z lodami śmietankowymi,
Mus czekoladowy z sosem malinowym i bitą śmietaną,
Pieczone jabłko z konfiturą w sosie waniliowym,
Panna Cotta z owocami i bitą śmietaną,
Gruszka w soku pomarańczowym z lodami i bitą śmietaną.
Pierwsza kolacja
Roladka wieprzowa z bekonem i serem feta podawana z kluskami śląskimi i białą kapustą,
Rolada z karkówki nadziewana szpinakiem i czosnkiem z kluskami śląskimi i marchewką na ostro,
Kurczak w sosie beszamelowym z ryżem i czerwoną kapustą,
Kotlet a'la Sezam z bezami ziemniaczanymi i kapustą pekińską,
Roladka z polędwiczki nadziewana śliwką z kopytkami i marchewką z chrzanem,
Udko faszerowane z frytkami i surówką wiosenną,
Łosoś w sosie ziołowym z ryżem i bukietem warzyw z pary (dopłata 5 zł / os.),
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z kluskami śląskimi i czerwona kapustą (dopłata 5 zł / os.)
Druga kolacja
Bogracz węgierski,
Wołowina w borowikach,
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Trzecia kolacja
Żurek staropolski,
Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki, krokiety, ptysie z pieczarkami).
Płyta zimna na stołach (całość)
Półmisek mięs i pasztetów pieczonych,
Wędliny tradycyjne i wędzone,
Kurczak w galarecie,
Półmisek rozmaitości (rolady serowe i szpinakowe, mix serów),
Zwijane śledziki z warzywami na cebulce w śmietanie,
Ryba marynowana po węgiersku.
Sałatki (do wyboru 3 pozycje)
Tradycyjna sałatka jarzynowe (marchew, seler, pietruszka, jajko, ogórek kiszony, groszek konserwowy, cebula, jabłko, sos majonezowy),
Sałatka z kurczakiem i ananasem (kurczak gotowany, ananas, makaron ryżowy, słonecznik, sos majonezowy),
Sałatka brokułowa z dipem czosnkowym (brokuły, jajko, pieczarki, pomidor, kukurydza, sos czosnkowy),
Sałatka grecka w sosie ogrodowym (sałata, pomidor, ogórek, cebula czerwona, oliwki, ser feta),
Sałatka z selera (seler, szynka, ser żółty, por, jabłko, kukurydza, sos majonezowy),
Sałatka z tuńczykiem (sałata lodowa, tuńczyk, pomidor, jajko, cebula),
Sałatka z selerem naciowym (kurczak, winogrono, seler, ananas, curry, prażone płatki migdałów),
Sałatka gyros (kapusta pekińska, cebula czerwona, ogórek korniszon, smażone mięso drobiowe, sos majonezowo-ketchupowy),
Sałatka z grillowanym kurczakiem (sałata, smażony filet z kurczaka, smażona papryka, ser camembert, sos musztardowo-miodowo-winny),
Sałatka z tortellini (pieczarki, kukurydza, papryka, ogórek, tortellini),
Sałatka Caprese.
Napoje ciepłe i zimne (bez ograniczeń)
Kawa, herbata,
Soki, Pepsi, napoje smakowe, woda mineralna gazowana i niegazowana.
Ciasta i owoce
Różne ciasta i ciasteczka na stołach oraz paczki na pożegnanie gości (jedna paczka na parę osób dorosłych). Dodatkowo istnieje możliwość zamówienie tortu po kosztach produkcji.
Owoce: winogrona, mandarynki, banany, kiwi, jabłka, owoce sezonowe.
Na Państwa życzenie przygotujemy dodatkowo
Stół wiejski: szynka z kością, kurczak lub indyk wędzony, kiełbasa wiejska, pasztety, boczki, karkówka pieczona, szaszłyki, kęski piwne, kiszka, salceson, smalec, ogórki kiszone, grzybki marynowane, sery, pierogi ruskie, pierogi z mięsem, pierogi z kapustą, chleb wiejski, żurek – 15 zł / os.,
Stół rybny: łosoś faszerowany, pstrągi faszerowane, kamaboko z kraba, kalmary panierowane, terriny, różyczki z łososia wędzonego z sosami, krewetki koktajlowe, sushi - 20 zł / os.,
Fontannę czekoladową wraz z owocami, rurkami, wafelkami itd. - od 500 zł,
Fotobudkę – od 699 zł.

W celu ustalenia terminu organizacji Przyjęcia Weselnego i wstępnej rezerwacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu 14 672 45 11 lub drogą elektroniczną Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Ostateczne potwierdzenie rezerwacji wiąże się z podpisaniem umowy i wpłatą 1000 zł zaliczki, która następnie jest odpisana od rachunku za Wesele. Pozostałą część należności płacicie Państwo dopiero po odbyciu się Przyjęcia.